Een communicatiestrategie bepalen

Een opdracht begint voor ons altijd met het bepalen van een communicatiestrategie. Om je doelstellingen te behalen stippelen we samen een pad uit en maken we keuzes over de weg die we kiezen en de middelen die we inzetten. Door eerst de strategie van de opdracht aan te pakken, zorgen we ervoor dat we een helder uitgangspunt hebben en stellen we ons een doel om gezamenlijk naar toe te werken. Een kloppende strategie ondersteunt ook een sterk creatief concept en zorgt ervoor dat je tussen het geweld van je concurrentie uitspringt. 

We leren niet alleen je merk kennen, maar verdiepen ons ook in de doelgroep. Zo brengen we in kaart hoe we deze met elkaar kunnen verbinden.

Een communicatiestrategie bepalen is een ‘persoonlijke’ aangelegenheid

De strategische sessies die we met onze klanten houden zijn persoonlijke aangelegenheden. In de eerste sessies doorgronden we graag de cultuur van je onderneming en komen we er achter wat voor onderneming we voor ons hebben en waar je heen wilt met je merk. We zullen kritische vragen stellen over hoe je je op dit moment hebt gepositioneerd en waarom je er nu voor gekozen hebt om samen te werken met een reclamebureau als DCR. Heb je ook al doelstellingen bepaald? Mooi, dit helpt ons om te begrijpen welke kant je op wilt. Deze sessies helpen ons om een strategie te bepalen die als een jas bij jouw en je onderneming past. Zodat we je doelstellingen ook gaan halen!

Strategische keuzes maken

De communicatiestrategie bepalen betekent ook dat we keuzes moeten maken. We helpen je graag bij het nemen van beslissingen die helpen je doelstelling te behalen, binnen de kaders die je vooraf hebt gesteld aan de opdracht.

Om je vast een indruk te geven, tijdens het bepalen van de strategie van de opdracht, komen onder meer de volgende beslissingen op je af:

  • Welke doelstellingen zijn reëel?
  • Welke kanalen kan ik inzetten om mijn boodschap te verspreiden en passen bij mij?
  • Communiceren is samenwerken. Welke bijdragen kan ik zelf leveren?
  • Welke investering in tijd, energie en geld ben ik bereid te maken om mijn doelen te behalen?

Toe aan iemand die de communicatie lijnen uitzet?

Stuur ons een berichtje en we maken snel een afspraak!