Een spetterend creatief concept

We noemen het creatief concept vaak het sausje. Nu we samen een communicatiestrategie hebben bepaald, doelen hebben gesteld en een weg hebben uitgestippeld om die doelen te behalen, wordt het tijd om het hele verhaal te overgieten met een sausjeEen sausje zodat je boodschap je doelgroep niet stilletjes voorbijgaat. Een sausje dat bij jou past. Als jij niet van mayonaise houdt gaan we met curry aan de gang. Dat soort werk;)

We pretenderen nogal eens van origine creatief te zijn en dus zal het je niet verbazen dat we dit stiekem de leukste fase van een opdracht vinden. Voor ons is creativiteit belangrijk om de boodschap van jou, je merk, je bedrijf, je organisatie of whatever (vanaf nu aangeduid met jou) niet te laten verstommen door het communicatiegeweld van de concurrentie. Je doelgroep wordt namelijk altijd, overal en via zoveel kanalen bestookt. We weten in ieder geval dat de boodschap die je wilt communiceren klopt en bij jou past, want daarom hebben we een communicatiestrategie bepaald, dat is al één. Het mooie is dat we al een tijdje met je om tafel hebben gezeten (of gestaan: dan was je waarschijnlijk al in onze brainstormruimte) en dus weten wie we voor ons hebben, hóe je normaal gesproken communiceert en spreekt met je klanten en doelgroep.

Aan ons nu de taak om jouw verhaal te vertalen naar het sausje. En dat doen we niet altijd achter ons bureau. In het creatieve proces zitten we er natuurlijk wel eens, want we willen soms wel eens beetje onderzoek doen, maar vaker staan we in de brainstormruimte aan het whiteboard. Een creatief concept ontstaat door het verbreken van voor de hand liggende verbanden en het zetten van lijntjes tussen zaken die op het eerste oog helemaal geen raakvlak met elkaar hebben. 


Het concept aan je voorgelegd

Na een tijdje komen we bij je terug. We vragen je bij ons op kantoor langs te komen of rijden bij jou langs. We hebben het sausje af! Spannend voor jou, maar ook voor ons, want: “Wat vindt de klant?”

We hebben in een visuele presentatie het concept uiteengezet. Waar komen we vandaan, wat hebben we eerder gedaan (communicatiestrategie) en waarom sluit dit concept bij jou aan? Vaak hebben we ook al nagedacht over de manier waarop we het concept in jouw communicatiekanalen kunnen laten lopen en hoe we over verschillende media het concept en zo sterk mogelijk geheel kunnen laten vormen.

Soms heb je even tijd nodig om het concept (en ook nog wel de eerder gekozen communicatiestrategie) te laten bezinken. Snappen we. Wel helpen we je door nogmaals de context mee te geven. Daardoor kun je gericht wat van onze ideeën vinden en feedback geven. We halen dus nog een keer de volgende zaken aan:


• Wat was de briefing?
• Welke strategische keuzes hebben we samen gemaakt?
• Welk idee zit er achter het concept en welke keuzes zijn er gemaakt?
• Welke feedback hebben we van je nodig om dóór te kunnen.


We schaven hierna bij als dat nodig is. Maar de tijd om de boodschap in een vorm te gaan gieten en het sausje eroverheen te gooien is wel zo goed als aangebroken. We gaan creëren!

OOK EEN verrassend CONCEPT VOOR JOUW communicatieprobleem?

Stuur ons een berichtje en we maken snel een afspraak!